Blog


Inline editace obsahu v redakčním systému ArtCMS2

Autor: Ján Forgáč, publikováno: 26.8.2015
Článek je zařazen v kategorii: Redakční systém – CMS

Přijde vám správa obsahu webu složitá? Nevyznáte se v administračním rozhraní svého webu? Vyzkoušejte náš redakční systém ArtCMS2 s možností in-line editace obsahu.

Protože jednou vidět je víc jako 1000x slyšet, následují videa.

Co je to in-line editace obsahu?

In-line editace umožňuje spravovat obsah webu přímo na "frontendu" webu, kde vše vidíte při editaci naprosto stejně jako návštěvník webu. Je to velice pohodlný způsob jak spravovat obsah webové stránky. Tím se samozřejmě nijak neomezí funkce administrace jak v ArtCMS fungovala doposud. Je to další, velice intuitivní možnost, jak obsah upravovat.

Krátká verze   1:25 Dlouhá verze   8:47

Kdy se změny uloží?

Změny se ukládají při "ztrátě fokusu", odborně řečeno. Prakticky to znamená, že ukládání je agresivní a změny se uloží téměř automaticky. Neuloží se pouze pokud spadne internet, nebo právě vypnou elektřinu.

Čtyři velké výhody editace obsahu stránky na frontendu webu

1) Přívětivost

Vidíte stránku stejně jako návštěvník webu, tedy s aplikovanými CSS styly.

2) Pohodlí

Změny které provádíte vidíte okamžitě v kontextu celé stránky.

3) Úspora času

Nemusíte se neustále proklikávat mezi oknem s administrací, kde editujete a oknem s frontendem webu, kde kontrolujete jestli se vše skutečně zobrazuje tak, jak jste chtěli. A nemusíte to pak případně dokola opravovat.

4) Ještě větší pohodlí, přívětivost a úspora času

Proklikáváte webem a jakmile najdete něco, co chcete upravit, okamžitě to změníte jak chcete. Nemusíte daný obsah tedy vůbec pracně dohledávat v administraci. Prostě kliknete a editujete tam kde jste - přímo na frontendu webu.


Pošlete svůj komentář

položky označené * je nutné vyplnit (E-mail se na stránkách nezobrazuje)