BLOG

Přechod na HTTPS, ano nebo ne?

Autor: Ján Forgáč, publikováno: 14.7.2016

Zvažujete přechod na HTTPS, šifrovaný zabezpečený protokol? Není co zvažovat! Proč je HTTPS rozumnou volbou se dozvíte v tomto článku. Najdete zde taky odkazy na weby, kde můžete úroveň zabezpečení svého webu zkontrolovat on-line a taky se přesvědčit, zda-li jste při přechodu na HTTPS něco neopomněli.

Zobrazit celý článek

Návrh uživatelského rozhraní, prototyp a testování

Autor: Ján Forgáč, publikováno: 23.6.2016

Chcete web na míru. Nešlo by to bez drátěného modelu? Nešlo. Tedy šlo, ale představte si, že automobilka připravuje výrobu luxusního vozu. Kvůli úspoře času a financí nevytvoří prototyp. Rovnou objedná subdodávky, součástky, nastaví stroje, zaúkoluje zaměstnance a spustí výrobu. Až ve výrobním procesu zjistí, že karoserie nesedí na podvozek ... a spoustu dalších nesrovnalostí. Nakonec vůz neuspěje na trhu, protože má spoustu chyb. Lidé se budou stěžovat, že mají zlý ... a bolí je z toho ruce. Převodovka je poddimenzovaná, kazí se v záruční době ... Pokud toto nechcete zažít při výrobě webu, požadujte model webu — prototyp. A otestujte jej.

Zobrazit celý článek

Publikační systém ArtCMS z pohledu SEO

Autor: Míša Matanelli, publikováno: 11.11.2015

Dobré SEO hýbe řazením webů v neplacené části v Google a na Seznamu. Redakční systém nepřipravený na SEO dokáže pořádně zkomplikovat život majiteli webových stránek či e-shopu a jeho podnikání. Proto je potřeba CMS vybírat s rozvahou. Představíme vám základní informace, díky kterým si můžete udělat představu, jak to s naším publikačním systémem ArtCMS a SEO vlastně je.

Zobrazit celý článek

Rozesílání newsletterů přímo z vlastních webových stránek

Autor: Ján Forgáč, publikováno: 12.9.2015

Potřebujete kontaktovat své klienty na pravidelné báze? E-mail je pro to ideální nástroj a  mnoho firem jej využívá. Rozesílejte svým klientům newsletter také. Nerozesílejte masové emaily ze svého počítače. Nejenom že to zvyšuje šanci že email bude označen jako spam, ale taky to nepůsobí důvěryhodně když příjemce nevidí v kolonce příjemce svůj email, nebo naopak vidí těch příjemců nějak přespříliš. Nemusíte platit zbytečně za rozesílání newsletterů mailkit-u či mailchimp-u. Od nás ...

Zobrazit celý článek

Inline editace obsahu v redakčním systému ArtCMS2

Autor: Ján Forgáč, publikováno: 26.8.2015

Přijde vám správa obsahu webu složitá? Nevyznáte se v administračním rozhraní svého webu? Vyzkoušejte náš redakční systém ArtCMS2 s možností in-line editace obsahu. Protože vidět je jako 1000x slyšet, následují videa.
Co je to in-line editace obsahu? Kdy se změny uloží?

Zobrazit celý článek

Proč mám chtít návrh webu?

Autor: Ján Forgáč, publikováno: 30.3.2015

Otázka, na kterou odpovídáme častěji, než bychom chtěli. Proč byste měli chtít návrh webu? Protože snažit se programovat a “omalovat” web bez návrhu je jako stavět dům bez architekta a projektanta. Skončí to špatně. Nevěříte? Tak to raději nezkoušejte. Přečtěte si tenhle článek. Pochopíte, k čemu vám bude návrh webu a třeba vám ušetříme trápení i peníze.

Zobrazit celý článek

Jak pro internetový obchod vybrat platformu vhodnou pro SEO?

Autor: Ján Forgáč, publikováno: 1.6.2013

Jaké SEO požadavky na CMS byste měli mít, když vybíráte platformu pro svůj nový web nebo internetový obchod? Většina dodavatelů tvrdí, že jejich redakční systém (CMS) je vhodný pro SEO. Neexistuje ale žádná objektivní definice fráze „vhodné pro SEO.“ Některé z platforem, které mají být vhodné pro SEO, naprosto postrádají důležité SEO funkce. Je třeba porovnat SEO funkce, které vaše platforma nabízí, s naším seznamem 20 SEO parametrů.

Zobrazit celý článek

Mobilní nebo responzivní web?

Autor: Ján Forgáč, publikováno: 9.3.2013

Stále více lidí přichází na webové stránky z jiných zařízení než jen ze stolních počítačů a notebooků. Dle měření NetMonitor každý pátý uživatel přistupuje na web mobilně. I na vaše stránky návštěvníci stále častěji přistupují z mobilních zařízení. Jak řešit přístupnost webových stránek na různých zařízeních?

Zobrazit celý článek

Jak si vybrat dodavatele internetových stránek nebo obchodu

Autor: Ján Forgáč, publikováno: 28.8.2013

Co potřebujete vědět před tím, než začnete s výběrem dodavatele e-shopu či webových stránek? E-shop si můžete pronajmout již za několik desítek korun měsíčně. Web můžete získat zdarma třeba u webnode. Šablonové e-shopy jsou další alternativou a dokonce se často pyšní přívlastkem "na míru". Je ale otázkou, zda je to pro vás nejvhodnější řešení. E-shopové řešení na zakázku (na míru) je nejdražší alternativou a jeho příprava a realizace trvá nejdéle. Má ale na rozdíl od pronájmu nebo šablony jiné výhody.

Zobrazit celý článek